top of page
Фото автораДанііл Слізінов

Як зробити систему диспетчеризації водопостачання об’єкту за допомогою обладнання та ПЗ GreenHub


Система автоматизації та диспетчеризації обліку та управління водопостачанням об’єкту - це обов’язкова складова проектно-технічної документації по організації обліку води, яка подається на погодження водоканалам.


Задача системи - вирішувати наступні завдання:

  • впровадження обліку води;

  • контроль затоплення приямків та тиску в трубах водопостачання;

  • віддалене керування електрозаслінкою на вводі в будівлю.


Яке обладнання GreenHub для цього знадобиться


GreenHub BC - будинковий контролер, до якого можна напряму підключити до 1000 лічильників води за протоколом M-Bus та ще безліч сумісного обладнання за іншими відкритими протоколами.


GreenHub DC - пристрій сполучення, який, зазвичай, ставиться у підвалі для максимального скорочення дротових з’єднань.


Плата розширення WS-01 - приймає сигнали затоплення приямків і тиску у трубах водопостачання та подає команди на електрозаслінки на вводі в будівлю.


Система швидкого монтажу GreenHub - складається із розподільних коробок з платами для швидкого підключення лічильників (MB-C-01) та сегментів системи диспетчеризації між собою (MB-M-01).


Універсальний кабель GreenHub CMR-01 - забезпечує живлення кінцевих пристроїв та передачу інформації до домового контролеру GreenHub BC.


Готове програмне забезпечення


Все що потрібно - це додати лічильники (чи накладки на них), згідно лінійної схеми підключення, та стартові покази (за необхідності).


Всі дії відбуваються в зручному адміністративному інтерфейсі для експлуатуючої компанії. Процес пусконалагодження не вимагає навиків програмування - тільки базові навички роботи на комп'ютері.


Особливості ПЗ GreenHub


Ви можете вільно використовувати обладнання від різних виробників у складі єдиної системи автоматизації, диспетчеризації обліку та управління водопостачанням. Система взаємодіє із кожним пристроєм за “рідним” протоколом та відображає дані в зручному уніфікованому інтерфейсі адміністратора.


Система веде статистику та будує графіки споживання по кожному лічильнику і будівлі в цілому та, в автоматичному режимі, розраховує небаланс споживання за попередній місяць.

 

Більш детально, про систему диспетчеризації води від GreenHub, можна дізнатися тут.

Більше інформації, про комплексну систему диспетчеризації від GreenHub та її можливості, можна отримати тут.

bottom of page